Lån uten sikkerhet i Norge

Lån uten sikkerhet i Norge

Slik får du lån i norge

Vi kan alle komme i en situasjon hvor vi trenger noe ekstra penger og størstedelen av oss kommer til å få et lån igjennom livet. Det er nesten umulig å unngå om man skal ut og kjøpe seg en bolig eller en fin bil.

Hvilke lån kan jeg få?

Der finnes mange forskjellige typer lån som passer til ethvert formål. Om du trenger litt ekstra penger til sommer- eller vinterferien er et forbrukslån det rette for deg. Du kan finne info om forbrukslån online. Om du skal kjøpe noe dyrt som for eksempel et hus eller en bil, da finnes det et skreddersydd lån til den slags som kan ha fordelaktige rentesatser.

  • Billån
  • Boliglån
  • Forbrukslån
  • Kredittkort
  • Små-lån

Et alternativ til forbrukslån er et kredittkort som også kan brukes som et betalingsmiddel (les mer). Nesten alle har i dag ett eller flere kort som de bruker i forskjellige situasjoner. Fordelen med et kredittkort er de mange avtaler man kan få hos utbytter som for eksempel rabattavtaler og gunstige betingelser ved bruk. Når du bruker et kredittkort er det penger du ikke har hvor i motsetning et debetkort trekker pengene direkte fra din egen forbruks-konto og er derfor penger du har.

Hva du skal tenke på

Først må du finne ut hvilket lån du trenger så du ikke betaler feil rente fordi du kanskje har opprettet deg et forbrukslån for og kjøpe deg en bil, hvor et billån hadde vært billigere og bedre. Et tilpasset lån kan også gi deg ekstra fordeler som avtaler og gunstige betingelser ved for eksempel kredittkort.

Når du får deg et lån, om det er et forbrukslån, små-lån eller et kredittkort du bruker er det viktig å tenke på hvor høyt lån du egentlig trenger. Om du skal på sommerferie og trenger penger til dette, så er det lurt og finne ut hvor reisen koster, hvor mye lommepenger du trenger og hva det koster og være på ferien. Slik at du ikke får deg et høyere lån enn nødvendig og dermed betaler høy rente som kanskje har vært i tillegg.