3 lure tips til deg som skal søke forbrukslån

3 lure tips til deg som skal søke forbrukslån

[SPONSET INNHOLD]

Trenger du et økonomisk dytt her og nå, kan det hende du trenger et forbrukslån, men før du drar ut for å låne penger hvor som helst, her er 3 gode tips du kan bruke før du velger et forbrukslån. Selv om et forbrukslån ikke er det beste lånet hvis du ser på rentenivået, kan dette være nødvendig på et tidspunkt i livet. Det kan være for uforutsette utgifter eller et nødvendig kjøp.

  1. Sammenlign flere tilbud Markedet nærmest flommer over av tilbud om forbrukslån uten sikkerhet. Noen hevder at det finnes så mye som 200 ulike banker som tilbyr denne typen tjenester, inklusive kredittkort og varefinansiering. For å finne frem til det beste pristilbudet er det viktig å gjøre en grundig sammenligning på forhånd. Flere tjenester har spesialisert seg innenfor dette segmentet, som bl.a. låne og finansportalen Billigeforbrukslån
  2. Sett også av penger til sparing Et forbrukslån kommer med ansvar, og et slikt lån forutsetter at du har kontroll på din egen økonomi. Dette får du enkelt ved å sette opp budsjett og sette opp prioriteringer. Et lurt tips er at du alltid skal ha nok penger som du kan sette av på en sparekonto eller en bufferkonto i slutten av måneden etter at alle utgifter, som for eksempel avdragene på et forbrukslån, er betalt.
  3. Nedbetalingsperioden og lånebehov For å redusere kostnadene bør du betale tilbake pengene så hurtig som mulig. Rentenivået utgjør den største enkeltkostnaden med et lån, og er direkte knyttet til nedbetalingstiden. Dette er også årsaken til at mange nordmenn velger å refinansiere gjelden sin. En reduksjon i renten på noen få prosentpoeng kan spare deg for store beløp.

Den nominelle renten er fra 6,39% og opp til 21,95%, mens den effektive renten er fra 6,81% til 24,4%. For eksempel, hvis du ønsker å låne et litt større beløp, kan du låne 150.000 kroner over 10 år, med en effektiv rente på 13,2%. Kostnaden for dette lånet vil være 112.573 kroner, og det totale tilbakebetalingsbeløpet vil være 262.573 kroner.

Det er verdt å ta seg tid og undersøke markedet når du trenger et forbrukslån, da det fort kan bli en kostbar glede.