Problemer med gjeld, inkasso og ubetalte regninger som hoper seg opp som følge av korona-pandemien blir etter hvert noe man hører om daglig. Økonomiske vanskeligheter har blitt en realitet for stadig flere nordmenn og det kan være vanskelig som privatperson å finne løsninger på dette.

Hos Capitis er gjeld et av satsingsområdene de skriver om, her kan du få gratis hjelp til dine gjeldsproblemer i form av artikler og veiledninger som kan hjelpe deg med nyttig informasjon om gjeld og gjeldsordning. Capitis har også et samarbeid med gratistjenesten Defero som kan hjelpe deg med å bli klokere på kredittscore og kredittverdighet, som er en pekepinn på dine lånemuligheter i Norge.

Corona har rammet alle

En pandemi påvirker ikke bare helsen, men også økonomien og på global skala. Mange mennesker i Norge og resten av verden har blitt permittert, sparket eller på annen måte mistet inntekt eller inntektskilder som følge av COVID-19 og med nesten 3 år med det forferdelige viruset er det ikke over ennå.

Hvorfor er det viktig å holde styr på gjelden?

Har du ubetalte regninger, betalingsanmerkninger og pågående inkassosaker, så kan dette påvirke livet ditt i større grad enn du kanskje tror. Det kan faktisk være vanskelig å få et mobilabonnement med betalingsanmerkninger, da selskaper som tilbyr denne tjenesten tar en kredittsjekk på deg for å se om du har betalingsanmerkninger eller ikke betaler regningene dine. Med Defero kan du raskt og gratis sjekke om du har betalingsanmerkninger og hvorfor du har det.

Det er ikke bare mobilabonnement som kan være vanskelig å få om du har ubetalte regninger og betalingsanmerkninger registrert på ditt navn, også forsikring, strøm og lignende tjenester kan være vanskelig å få tak i med dårlig kredittscore. Ønsker du forsikring uten kredittsjekk, må du finne et forsikringsselskap som tilbyr forsikring uten at de tar eller tar hensyn til din kredittscore og kredittverdighet.